back

Громадська рада підсумувала роботу минулого року та окреслила плани на поточний

20-02-2020 | 12:00

Перше у 2020 році засідання Громадської ради при облдержадміністрації відбулося вчора, 19 лютого. На початку присутні хвилиною мовчання вшанували пам'ять героїв Небесної Сотні.

Учасники засідання розглянули низку організаційних питань, зокрема про виключення зі складу Громадської ради її членів за підсумками відвідування двох останніх зібрань у 2019 році. У результаті склад цього консультативно-дорадчого органу зменшився та три активісти (до цього їх було 111).

Проголосували присутні і за ліквідацію комітету з розвитку децентралізації та підтримки роботи ОТГ, голову якого виключили зі складу президії Громадської ради.

Голова Громадської ради Ігор Москаленко у своїй звітній доповіді підсумував роботу ради минулого року, зазначивши, що вона була насиченою та досить ефективною. Звісно, є проблемні питання, над розв’язанням яких працюватимуть і в поточному році. Наприклад, це стосується визначення меж РЛП «Ялівщина». Крім того, рада допомагатиме ГО «Чернігівський центр соціальної адаптації бездомних та безпритульних» в реалізації ініціативи щодо створення Регіонального центру соціальної адаптації бездомних та безпритульних (на базі колишньої Левоньківської психіатричної лікарні.

З питаннями, вирішенням яких займалась Громадська рада, можна детально ознайомитись на вебсайті Чернігівської ОДА у рубриці «Новини Громадської ради».

У ході засідання Громадська рада затвердила орієнтовний план роботи на 2020 рік. Також більшістю голосів підтримала звернення до голови ОДА щодо реформування системи охорони культурної спадщини в області.

Заступник голови Чернігівської ОДА Андрій Подорван, який також взяв участь у засіданні, запевнив у підтримці конструктивних рішень громадських активістів з боку облдержадміністрації. На прохання членів Громадської ради він поінформував щодо проведення перевірки фінансово-господарської діяльності Департаменту сім’ї, молоді та спорту ОДА (яка здійснюється в тому числі на виконання рішення Громадської ради від 26 листопада 2019 року) і відповів на поставлені питання.

 
Департамент інформаційної діяльності та комунікацій
з громадськістю Чернігівської облдержадміністрації