back

«Подвиг солдата»: в обласному центрі вшанували воїнів-афганців

14-02-2020 | 16:07

Понад три десятиліття тому закінчилася масштабна війна в Афганістані, де військовий обов’язок виконували 160 тисяч українців. При цьому більше п’яти з половиною тисяч солдатів та офіцерів — вихідці з Чернігівщини. Багато бійців були поранені, 118 загинули.

Сьогодні, 14 лютого, у Чернігівському обласному молодіжному центрі керівники області та міста зустрілися з активом обласного відділення Української Спілки ветеранів Афганістану (воїнів-інтернаціоналістів), учасниками бойових дій на території інших держав, членами родин загиблих (померлих) військовослужбовців, а також військовими із частин, що дислокуються в Чернігові.

Присутніх привітав голова Чернігівського обласного відділення Української Спілки ветеранів Афганістану Олександр Соколов.

Говорили про нинішній ветеранський рух, згадали загиблих побратимів у афганській війні та тих, хто віддав життя при захисті цілісності та суверенітету України на її сході.

— Взаємопідтримка — це те, що об’єднує вас і зараз. На війні ви отримали надзвичайно значиме для кожного з вас надбання: військове гартування, перевірку себе на міцність і силу духу. На моїй пам’яті слова «воїн-агфганець», учасник бойових дій в Афганістані – це завжди була характеристика вольової та сильної людини,— звернувся до воїнів-афганців заступник голови Чернігівської ОДА Андрій Подорван. — І якою б не була історична оцінка війни в Афганістані, вона не применшує особистої мужності кожного з вас — тих, хто гідно й самовіддано виконував свій громадянський обов’язок.

Він зазначив, що ветеранський рух воїнів-інтернаціоналістів — об’єднуюча сила, що дозволяє завжди залишатися затребуваними. Підтвердження цьому — їхній героїзм у військовому протистоянні на сході нашої країни.

За особистий внесок у розвиток ветеранського руху, військово-патріотичне виховання молоді, вирішення соціальних проблем ветеранів Афганістану та членів сімей загиблих та з нагоди Дня вшанування учасників бойових дій на території інших держав заступник голови ОДА вручив почесні відзнаки.

 

Почесною грамотою обласної державної адміністрації нагороджено:

СКРИПНИКА
Сергія Володимировича

- члена Чернігівської міської організації Української Спілки ветеранів Афганістану (воїнів-інтернаціоналістів);

СКУЛОВАТОГО
Сергія Васильовича

- заступника голови Чернігівської міської організації Української Спілки ветеранів Афганістану (воїнів-інтернаціоналістів).

 

Подяку голови обласної державної адміністрації оголошено:

БАРАБАШУ
Анатолію Вікторовичу

- члену Прилуцької міськрайонної Спілки ветеранів Афганістану при Українській Спілці ветеранів Афганістану (воїнів-інтернаціоналістів);

БАРАНОВУ
Сергію Миколайовичу

- члену Семенівського районного відділення Української Спілки ветеранів Афганістану (воїнів-інтернаціоналістів);

ДОВБЕНКУ
Володимиру Михайловичу

- члену Чернігівської міської організації Української Спілки ветеранів Афганістану (воїнів-інтернаціоналістів);

ЄРЕМЕНКУ
Володимиру Васильовичу

- заступнику голови Коропського районного відділення Української Спілки ветеранів Афганістану (воїнів-інтернаціоналістів);

МХІТАРЯНУ
Сейрану Герасимовичу

- голові Семенівського районного відділення Української Спілки ветеранів Афганістану (воїнів-інтернаціоналістів).

 

Грамоти та подяки також вручили голова постійної комісії з питань бюджету та фінансів Чернігівської обласної ради Анатолій Хавило, заступник Чернігівського міського голови Олександр Ломако, командувач військ оперативного командування «Північ» Сухопутних військ Збройних Сил України генерал-майор Валерій Залужний.

У рамках заходу всі охочі оглянули тематичну виставку картин учасника бойових дій в Афганістані Володимира Гаралюка.

Опісля відбулося покладання квітів до меморіальних стел загиблим учасникам АТО/ООС.

 

Департамент інформаційної діяльності та
комунікацій з громадськістю Чернігівської облдержадміністрації