back

Чернігівський спортсмен Денис Бистревський отримуватиме державну стипендію

12-02-2020 | 16:00

Срібний призер ХХІ, ХХІІ та ХХІІІ літніх Дефлімпійських ігор з плавання Денис Бистревський отримуватиме державну стипендію у розмірі трьох з половиною прожиткових мінімумів для працездатних осіб (з 1 січня це 2 102 гривні).

Відповідний Указ Президент України підписав 10 лютого.

Денис Бистревський — вихованець Чернігівської обласної ДЮСШ осіб з інвалідністю, тренер — Дмитро Гунько.

Спортсмен має вади слуху. Проте це не завадило йому стати Заслуженим майстром спорту України, багаторазовим чемпіоном і призером чемпіонатів і кубків України, міжнародних змагань.

Зокрема, у 2006 році Денис Бистревський став чемпіоном та срібним призером чемпіонату Європи (Греція). Тоді ж зарахований до складу національної збірної команди України осіб з інвалідністю з плавання серед спортсменів з вадами слуху.

У 2007 році — дворазовий чемпіон та срібний призер чемпіонату світу (Тайвань), у 2009-му — срібний та бронзовий призер ХХІ літніх Дефлімпійських ігор (Тайвань), у 2013-му — срібний призер ХХІІ літніх Дефлімпійських ігор (Болгарія), у 2017 році — дворазовий срібний призер ХХІІІ літніх Дефлімпійських ігор (Туреччина).

За високі спортивні досягнення Денис Бистревський нагороджений орденом «За мужність» ІІІ ступеня у 2009 році, а у 2017-му — орденом «За мужність» І ступеня.

Департамент інформаційної діяльності та комунікацій
з громадськістю Чернігівської облдержадміністрації