back

Запроваджений новий механізм забезпечення реабілітаційними заходами дітей з інвалідністю

07-02-2020 | 11:00

Наприкінці минулого року Уряд вніс зміни у Порядок використання коштів, передбачених у державному бюджеті для здійснення реабілітації дітей з інвалідністю. Відтак, у 2020 році реабілітаційні послуги зможуть отримати не лише діти з інвалідністю внаслідок дитячого церебрального паралічу (як це було раніше), а й з іншими захворюваннями.

Порядок визначає механізм використання коштів, передбачених у державному бюджеті за програмою «Реабілітація дітей з інвалідністю». Бюджетні кошти спрямовуються на відшкодування вартості реабілітаційних заходів для дітей з інвалідністю закладам охорони здоров’я будь-якої форми власності та організаційно-правової форми або їх відокремленим підрозділам, що забезпечують медичне обслуговування населення на основі відповідної ліцензії та професійної діяльності медичних працівників, а також реабілітаційним установам, підприємствам та закладам.

Перелік закладів охорони здоров’я та реабілітаційних установ формується Фондом соціального захисту інвалідів. Потім — оприлюднюється на офіційних вебсайтах Мінсоцполітики, Фонду, місцевих та регіональних органів, аби законні представники дітей обрали найоптимальніший заклад для реабілітації.

За інформацією Департаменту соціального захисту населення
Чернігівської облдержадміністрації