back

Голова ОДА Андрій Прокопенко зустрівся із представниками Плисківської громади

28-01-2020 | 17:30

Голова Чернігівської ОДА Андрій Прокопенко сьогодні, 28 січня, за попередньою домовленістю зустрівся із представниками Плисківської об’єднаної територіальної громади Борзнянського району.

Зустріч відбулася з ініціативи жителів громади. Вони стурбовані поширенням інформації про загрози подальшого існування ОТГ.

Нагадаємо, Плисківська сільська громада створена у 2017 році, до її складу увійшли чотири місцеві ради.

Андрій Прокопенко вислухав голову Плисківської сільської ради Марину Вірко, яка озвучила досягнення громади за роки функціонування, зокрема зростання надходжень до бюджету, розвиток інфраструктури, впровадження соціальних програм для покращення якості життя людей тощо.

Громада активна і працює, про що свідчать реальні показники діяльності. З нашого боку ми маємо аргументи для того, щоб вона продовжувала існувати. Пропозицій з боку ОДА щодо зміни до перспективного плану і приєднання чи взагалі про ліквідацію Плисківської ОТГ не було, – зазначив голова ОДА.

Зі свого боку Марина Вірко висловила вдячність Андрію Прокопенку за зустріч, конструктивне спілкування та підтримку жителів громади.

Наразі в ОДА триває робочий процес з обговорення перспективного плану формування громад області. При цьому обов’язково враховуються як спроможність функціонування громад, так і бачення людей щодо подальшого розвитку.

Департамент інформаційної діяльності та комунікацій
з громадськістю Чернігівської облдержадміністрації