back

В облдержадміністрації обговорили перспективи створення громад на території Талалаївського та Бахмацького районів

28-01-2020 | 10:09

У Чернігівській облдержадміністрації продовжуються консультації з громадами. Заступники голови ОДА Олександр Савченко та Андрій Подорван, директор Департаменту розвитку економіки та сільського господарства Олександра Хомик поспілкувалися з представниками Талалаївської ОТГ, а також Бахмацького району.

Відбулася конструктивна розмова, представники громад висловили свої пропозиції стосовно бачення території ОТГ та перспектив розвитку.

Талалаївська селищна громада, яка утворена шляхом об’єднання п’яти рад району у 2017 році, наразі розглядає перспективи доєднання решти рад у межах адміністративного району.

На території Бахмацького району майже за п’ять років реформи децентралізації пройшли шлях об'єднання лише три місцеві ради, утворивши Батуринську ОТГ. Бахмач – єдиний районний центр на Чернігівщині, який до цього часу не спромігся об’єднати навколо себе сусідні місцеві ради.

Читати також: В ОДА тривають консультації з громадами щодо перспективного плану формування територій ОТГ

Нагадаємо, Чернігівська область – одна з лідерів за результатами децентралізації влади та реформування місцевого самоврядування.

Читати також: Андрій Прокопенко: Чернігівщина – у трійці лідерів за результатами децентралізації

 

Департамент інформаційної діяльності та комунікацій
з громадськістю Чернігівської облдержадміністрації