back

Представники Чернігівської ОДА та експерти проєкту FORBIZ намітили спільні дії з підтримки малого та середнього бізнесу

23-01-2020 | 20:47

Представники проєкту FORBIZ, у тому числі міжнародний експерт Стівен Бетстоун, учора, 22 січня, перебували з робочим візитом у Козельці. Вони вивчали досвід роботи інформаційного пункту підприємця на базі центру надання адміністративних послуг Козелецької селищної ради.

Такі інформпункти для підтримки підприємців-початківців та представників малого і середнього бізнесу також діють на базі ЦНАПів у Чернігові та Ніжині. Принцип роботи – єдине вікно, де підприємець може дізнатися про можливості для відкриття своєї справи та розвитку бізнесу, отримати інформацію про програми підтримки МСП, іншу безкоштовну консультативну допомогу.

Представники Департаменту розвитку економіки та сільського господарства Чернігівської ОДА презентували партнерам проєкту FORBIZ стан розвитку малого і середнього підприємництва області. Також відбувся обмін планами подальшої взаємодії, зокрема щодо реалізації спільних програм на базі регіонального Центру підтримки підприємництва, інновацій та стартапів, який цьогоріч розпочне роботу в обласному центрі.

Крім того, міжнародний експерт провів оцінку реалізації стратегічних документів розвитку бізнесу області, механізмів імплементації на регіональному рівні державної політики підтримки та розвитку МСП. Її результати будуть враховуватись місцевими органами влади в ході подальшої реалізації проєктів підтримки малого та середнього бізнесу.

Довідково. На Чернігівщині здійснюють господарську діяльність 6105 підприємств (5712 – малих, 388 середніх, 5 великих) та понад 36 тисфізичних осіб-підприємців.

У 2019 році надходження до місцевих бюджетів від діяльності суб’єктів малого та середнього підприємництва порівняно з відповідним періодом 218 року зросли на 13,6% і становили 2,82 мільярда гривень (48,3% від усіх податкових надходжень, що контролюються Державною фіскальною службою в області).

 

Департамент інформаційної діяльності та комунікацій
з громадськістю Чернігівської облдержадміністрації
за інформацією Департаменту розвитку економік та
 сільського господарства Чернігівської облдержадміністрації