back

На Чернігівщині у 2019 році створили 21 прийомну родину та два дитячі будинки сімейного типу

20-01-2020 | 14:49

Це дозволило забезпечити виховання у цих родинах 68 дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування. Всього на Чернігівщині у 198 прийомних сім’ях та 27 дитячих будинках сімейного типу проживають 511 дітей.

Ще 1357 знаходяться під опікою та піклуванням, це – найбільш поширена форма сімейного виховання. 48 дітей минулого року були усиновлені, при цьому 38 – українцями. Тож зберігається позитивна тенденція збільшення кількості дітей, усиновлених нашими співвітчизниками у порівнянні з усиновлювачами з інших країн.

Загалом на Чернігівщині альтернативними формами сімейного виховання охоплені 92,1% дітей. При цьому у закладах інституційного догляду кількість дітей-сиріт та дітей, позбавленого батьківського піклування, зменшилася на понад 7%. Надзвичайно важливо, що діти проживають у родинах, а не залишаються в інтернатах.

Усі ці родини знаходяться під особливою увагою фахівців служб у справах дітей та центрів соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді. Зокрема, прийомні родини та ДБСТ перебувають під постійним соціальним супроводом.

Максимально забезпечити умови для того, щоб діти росли і виховувалися в сім’ях, є державним пріоритетом. Зокрема, підписаний у вересні минулого року Указ Президента України «Про деякі питання забезпечення прав та законних інтересів дітей-сиріт, дітей, позбавлених батьківського піклування, розвитку та підтримки сімейних форм виховання дітей» спрямований на посилення підтримки зазначеної категорії осіб.   

Довідково. Всі, хто бажають створити прийомну родину чи дитячий будинок сімейного типу, можуть звернутися до служби у справах дітей чи центру соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді у своєму районі чи ОТГ.

Контакти Служби у справах дітей Чернігівської ОДА: просп. Миру, 19, (0462) 651-764, Чернігівського обласного центру соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді: вул. Шевченка, 21, (0462) 775-078.

Департамент інформаційної діяльності та комунікацій
з громадськістю Чернігівської облдержадміністрації