back

Завдяки реалізації проєкту ДФРР обласна філармонія вже економить кошти на опалення

16-01-2020 | 19:49

Заступник голови Чернігівської ОДА Андрій Подорван сьогодні, 16 січня, оглянув хід реставраційних робіт в обласному філармонійному центрі фестивалів та концертних програм.

Проєкт фінансується за рахунок коштів Державного фонду регіонального розвитку. Передбачена загальна вартість – 15,4 мільйона гривень (кошти ДФРР – 13,88 мільйона, співфінансування з обласного бюджету – понад1,5 мільйона). Завдяки ж проведенню тендерних процедур витрати мають бути значно меншими – близько 11,4 мільйона.

Під час першого етапу – у грудні минулого року – замінено вікна та двері будівлі на сучасні енергозберігаючі. За розрахунками експертів, це дозволить заощадити витрати на опалення установи до 20%.

Друга черга робіт розпочнеться у квітні. Реставруватимуть фасад філармонії, замінять покриття тротуару біля будівлі, відремонтують систему водостоку.

До речі, востаннє ремонтували фасад будівлі близько 20 років тому, внутрішні роботи не проводилися більше 35-ти. Тож реставраційні роботи потрібно було проводити невідкладно, щоб зберегти пам’ятку історії місцевого значення, а також створити гарні умови як для роботи колективу, так і для її відвідувачів.

Перевіряючи стан реставраційних робіт, заступник голови ОДА Андрій Подорван поцікавився, наскільки працівники закладу задоволені їх якістю.

«Для нас важливо, щоб у гримерках та, насамперед, у репетиційних залах було комфортно працювати. І після ремонту ми вже відчули значні зміни – немає протягів, стало набагато тепліше. Відтак, і колектив буде менше хворіти та працювати з гарним настроєм», – так оцінює якість робіт балетмейстер Академічного народного хору Віктор Войников. Такої ж думки і головний режисер філармонійного центру Дмитро Обєдніков.

Андрій Подорван спільно з директором Департаменту культури і туризму, національностей та релігій ОДА Олександром Левочком та директором філармонійного центру Сергієм Теребуном спланували, як йтиме другий етап реставрації.

Департамент інформаційної діяльності та комунікацій
з громадськістю Чернігівської облдержадміністрації
з використанням інформації Чернігівського обласного
філармонійного центру фестивалів та концертних програм