back

На Чернігівщині триває підготовка до відзначення річниці подвигу Героїв Крут

10-01-2020 | 16:41

Традиційно щороку 29 січня на Чернігівщині вшановується подвиг Героїв Крут. Проводяться заходи не лише обласного, а й загальноукраїнського рівня.

План підготовки до відзначення 102-ї річниці бою під Крутами обговорили сьогодні, 10 січня, на нараді під головуванням заступника голови ОДА Андрія Подорвана.

Основним заходом із відзначення пам’ятної дати стане проведення 29 січня мітингу-реквієму на території Меморіального комплексу «Пам’яті Героїв Крут» у селі Пам’ятне Борзнянського району. Про концепцію культурно-мистецької програми заходу доповів директор Департаменту культури і туризму, національностей та релігій облдержадміністрації Олександр Левочко.

Акцентували учасники наради на забезпеченні комфортного, а головне – безпечного перебування на території комплексу учасників заходу (щороку їх кількість – близько двох тисяч). Тож у день проведення урочистостей на території Меморіального комплексу працюватимуть намети для обігріву та харчування. За безпеку відповідатимуть співробітники управлінь ДСНС та Національної поліції в області.

Як повідомив керівник ГО «Єдина родина Чернігівщини» Микола Шанський, цього року відвідувачі Меморіального комплексу зможуть переглянути оновлену виставкову експозицію «Сіверщина – Блокпост Пам’яті», яка доповниться світлинами, пов’язаними з життям та проходженням військової служби учасників антитерористичної операції (зокрема вихідцями з Чернігівщини). Окрім того, новими експонатами поповниться і постійно діюча виставка.

Заступник голови ОДА Андрій Подорван закликав усіх присутніх максимально відповідально поставитися до організації заходу, щоб на високому рівні провести захід та належним чином вшанувати пам'ять учасників боротьби за незалежність України.

 

Департамент інформаційної діяльності та
комунікацій з громадськістю Чернігівської облдержадміністрації