back

В ОДА обговорили перспективи добудови багатоповерхівки в Ніжині

09-01-2020 | 15:56

У 2011 році в Ніжині ПАТ «Домобудівник» розпочало будівництво дев’ятиповерхового житлового будинку на 54 квартири. Свої кошти сюди вклали семеро осіб, четверо з яких — за сприяння Чернігівського регіонального управління Держмолодьжитла.

Нині готовність об’єкта складає лише 10%. Причина — банкрутство забудовника у 2017 році. Договори про переведення боргу укладені з ТОВ «Чернігівський ДБК», який і мав добудувати об’єкт.

Втім, підприємству не вистачає коштів для завершення будівництва (а це близько 18 мільйонів гривень). Зі свого боку, учасники державної житлової програми «Доступне житло» вчасно виконують свої зобов’язання перед банками, де взяли кредити на пільгових умовах.

Перспективи добудови проблемного об’єкту обговорили сьогодні в облдержадміністрації представники органів влади, забудовника, банківських установ та регіонального управління Держмолодьжитла.

Заступник голови Чернігівської ОДА Наталія Романова, яка провела нараду, наголосила, що люди, вкладаючи кошти у незавершене будівництво, мають отримати гарантії, що об’єкт здадуть в експлуатацію. Як варіант у даному випадку – співпраця з іншим забудовником, який зможе інвестувати в будівництво. Для цього на наступні зустрічі варто запросити представників місцевих будівельних підприємств для обговорення подальших дій.

На сьогодні, за словами представника ТОВ «Чернігівський ДБК», вже виготовлені залізобетонні вироби та конструкції, з яких можна змонтувати 8 поверхів будинку. Підготовлений і баштовий кран на будівельному майданчику. Крім того, укладені договори з АТ «Чернігівобленерго» про приєднання до електричних мереж та Ніжинським управлінням водопровідно-каналізаційного господарства про водопостачання та водовідведення будівельного майданчику.

Учасники наради вважають за необхідне провести інвентаризацію виготовлених конструкцій, аби об’єктивно говорити про їх укомплектованість.

Питання недобудови обговорюватимуть у Ніжині в понеділок, 13 січня.

 
Департамент інформаційної діяльності та комунікацій
з громадськістю Чернігівської облдержадміністрації