back

Проведення тендерних процедур: навчання в ОДА

28-12-2019 | 09:02

Про зміни та новації у сфері публічних закупівель говорили днями в облдержадміністрації на навчанні працівників апарату, керівників структурних підрозділів та фахівців, відповідальних за проведення публічних закупівель.

Варто зазначити, що в разі неналежної роботи тендерного комітету на його членів може бути накладений штраф у розмірі 17 тисяч гривень. А введення в дію наступного року норм Закону України «Про внесення змін до Закону України «Про публічні закупівлі» та деяких інших законодавчих актів України щодо вдосконалення публічних закупівель» понесе за собою як збільшення відповідальності керівників, так і підвищення штрафів до 170 тисяч гривень.

З основними аспектами нині діючого законодавства в сфері закупівель, актуальними проблемами, що виникають у замовників, відповідальністю та змінами, яких варто очікувати вже у 2020 році, ознайомила консультант, тренер з питань публічних закупівель Зінаїда Рубан.

Експерт зауважила, що нині триває перехідний період у законодавчому полі здійснення закупівель, оскільки введення в дію згаданого закону відбудеться 19 квітня. Всі процедури, розпочаті до цієї дати, завершуватимуться відповідно до чинного на сьогодні порядку.

Підсумовуючи, керівник апарату облдержадміністрації Наталія Мужикова наголосила на необхідності дотримання законодавства та строків проведення публічних закупівель.

 
Департамент інформаційної діяльності та комунікацій
з громадськістю Чернігівської облдержадміністрації