back

У Корюківці відбувся семінар-тренінг щодо протидії інформаційним загрозам

21-12-2019 | 14:53

Питання безпеки інформаційного простору в Україні не втрачає актуальності. Найбільш вразливими до інформаційних загроз є прикордонні території. З метою запобігання та протидії таким загрозам в Чернігівській області здійснюється ряд заходів, серед яких – проведення просвітницької роботи, аналіз інформаційного середовища та реалізація відповідних програм і проектів.

Днями семінар-тренінг щодо протидії інформаційним загрозам у прикордонні відбувся у м. Корюківка. Захід, спрямований на  представників влади, місцевого самоврядування, засобів масової інформації та громадськості відбувся у рамках обласної Програми підтримки розвитку інформаційної та видавничої сфер Чернігівщини на 2016-2020 роки у приміщенні Корюківської міської ради.

Представник Національної ради України з питань телебачення та радіомовлення в Чернігівській області Ірина Сенченко розповіла про ситуацію у телерадіопросторі області та презентувала досвід місцевих радіоорганізацій з реалізації проекту «Радіо Громад».

Начальник відділу співпраці зі ЗМІ Департаменту інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю Чернігівської ОДА Валерій Сорокін представив до уваги присутніх аналіз актуальних інформаційних загроз, що характерні для прикордонних районів.

Особливу увагу спікери звернули на проблему поширення теле- і радіопрограм країни-агресора на прикордонній території Чернігівщини, а також на потребу розширення зони, охопленої вітчизняним мовленням.

Учасники зустрічі обговорили перспективи участі Корюківської ОТГ у проєктах з розвитку інформаційного простору та спільні дії у напрямку запобігання інформаційним загрозам.

За матеріалами загального відділу
виконавчого апарату Корюківської міської ради