back

Восьмі «Розумовські зустрічі» зібрали експертів з усієї України та із закордону

12-12-2019 | 13:15

Близько 80 науковців, освітян, представників органів влади, громадськості, в тому числі з Білорусі, Польщі, США та різних куточків України зібралися сьогодні у Чернігові на традиційну міжнародну науково-практичну конференцію «Розумовські зустрічі». Цьогоріч дискутуватимуть з приводу формування сучасного адміністративно-територіального устрою нашої країни, забезпечення органів місцевого самоврядування якісними кадрами, обговорюватимуть реалізацію регіональних та місцевих стратегій розвитку.

До учасників конференції звернулася заступник голови Чернігівської ОДА Наталія Романова:

— Приємно, що з року в рік «Розумовські зустрічі» набувають все більшої популярності та значимості. Адже це своєрідний майданчик для обміну досвідом та налагодження ділових контактів, що дуже важливо на теперішньому етапі децентралізації. До речі, Чернігівщина утримує лідируючі позиції у цьому процесі. На сьогодні в області функціонує 45 ОТГ, ще п’ять об’єднаних громад чекають на вибори 22 грудня.

Втім, кожен з нас розуміє, що об’єднання — це лише початок складного шляху до економічно сильної, фінансово спроможної громади. Головне — ми вже в процесі і готові до наступних викликів.

Вже завтра робота конференції продовжиться в Козелецькій та Остерській об`єднаних територіальних громадах. Там учасники «зустрічей» говоритимуть про історико-культурну спадщину як чинник розвитку територій. У планах — огляд історичної частини Остра.

Захід організований Сіверським центром післядипломної освіти спільно із Сіверським інститутом регіональних досліджень за підтримки Фонду Ганса Зайделя та сприяння Чернігівської ОДА й облради. Партнери — Інститут законодавства Верховної Ради України, Дніпропетровський інститут державного управління Національної академії державного управління при Президентові України.

 
Департамент інформаційної діяльності та
комунікацій з громадськістю Чернігівської облдержадміністрації