back

У Сновську відкрито Регіональний навчально-практичний центр деревообробних технологій

10-12-2019 | 16:19

Днями на базі Сновського вищого професійного училища лісового господарства розпочав роботу Регіональний навчально-практичний центр деревообробних технологій.

Це сучасно обладнаний підрозділ училища. Тут молоді люди, а також дорослі можуть за новими виробничими технологіями опанувати затребувані на ринку праці професії верстатника деревообробних верстатів та столяра. Для цього є всі умови: новітнє обладнання, інструменти з деревообробки, висококваліфіковані викладачі.

У створення центру інвестовано 1,7 мільйона гривень державної субвенції та 343,2 тисячі гривень з обласного бюджету.

Довідково. На Чернігівщині у 15 державних закладах професійної (професійно-технічної) освіти навчаються більш ніж 4300 учнів, які набувають професій за регіональним і державним замовленням. 58 – на контрактній основі. Одночасно з робітничою професією 2665 осіб (61%) отримують повну загальну середню освіту.

Здобувачі освіти опановують 66 професій, що охоплюють шість галузей економіки: промисловість, транспорт, будівництво, торгівля і громадське харчування, побутове обслуговування населення, сільське господарвство.

На базі 9 із 15 закладів професійної (професійно-технічної) освіти працюють 11 навчально-практичних центрів різного галузевого спрямування.

За інформацією Управління освіти
і науки Чернігівської облдержадміністрації