back

Талалаївська громада відтепер має інклюзивно-ресурсний центр

09-12-2019 | 18:50

У Талалаївській ОТГ нещодавно відкрили інклюзивно-ресурсний центр. Установа розміщена на базі селищної загальноосвітньої школи. Тут працюють вчитель-логопед, вчитель-дефектолог, практичний психолог. Тож тепер у громаді створені комфортні умови для розвитку дітей з особливими освітніми потребами.

Освітнє середовище облаштоване за сучасними стандартами: забезпечене новими меблями, комп’ютерним та корекційно-розвитковим обладнанням. Простір організований компактно і зручно, з урахуванням особливостей дітей. На облаштування центру використано майже 216,7 тисячі гривень державної субвенції.

Подібні інклюзивно-ресурсні центри цьогоріч також запрацювали у Варвинській та Носівській ОТГ, а також Ріпкинському районі. Усього в області діють 15 таких установ. На обласному рівні у Чернігові – ресурсний центр підтримки інклюзивної освіти.

Цьогоріч на оснащення кабінетів ІРЦ спрямовано 2,6 мільйона гривень.

Крім того, у 36 дитячих садках області функціонують 57 інклюзивних груп, в яких виховуються 95 дітей з особливими освітніми потребами. 407 дітей навчаються у 323 класах з інклюзивним навчанням у 134 закладах загальної середньої освіти.

Департамент інформаційної діяльності та комунікацій
з громадськістю Чернігівської облдержадміністрації
з використанням інформації та фото Талалаївської ОТГ