back

У Чернігові презентували книги із серії «Історії українських воїнів»

06-12-2019 | 11:28

Американець із позивним «Техас», який проміняв службу в морській піхоті США на український Донбас, німець, грузин, вірменин, азербайджанець... Усі вони прийшли воювати за незалежність нашої держави пліч-о-пліч з українцями. Усі вони — герої видань із серії «Історії українських воїнів». Проєкт реалізує журнал «Військо України».

До Дня Збройних Сил України книги презентували у бібліотеці імені М. Коцюбинського. Серед учасників заходу — військові журналісти (Валентин Буряченко, Олег Яновський-Шпак, Тетяна Миргородська), волонтери, вихованці Чернігівського ліцею з посиленою військовою підготовкою, небайдужі містяни.

«Роботу нашого пресцентру в зоні АТО ми розпочали з того, що розмовляли з жителями, пояснювали, що ми не криваві бандерівці, які розпинають хлопчиків. А люди були налякані, настільки зазомбовані російською пропагандою… — розповів головний редактор журналу «Військо України», полковник Валентин Буряченко. — Насправді лінія розмежування проходить у головах людей».

Неодноразово співробітникам пресцентру доводилося викривати російських шпигунів, які під виглядом журналістів намагалися проникнути в розташування українських військ.

«Коли я вперше приїхав в Авдіївку, потрапивши з мира у війну, це був просто переворот свідомості. Насправді люди на Донбасі на нас чекають, там є справжні патріоти. А бути патріотом в таких умовах значно важче, ніж в тилу», — зазначив військовий журналіст Олег Яновський-Шпак.

Книги із серії «Історії українських воїнів» безкоштовно передані в усі міські бібліотеки, зокрема, і шкільні.

 
За матеріалами Чернігівської міської
централізованої бібліотечної системи