back

Обласна організація чорнобильців провела загальні збори за участю представників органів влади

05-12-2019 | 11:00

Учора, 4 грудня, в Чернігові відбулися загальні збори обласної громадської організації Всеукраїнської ГО інвалідів «Союз Чорнобиль України». У заході взяли участь керівники профільних структурних підрозділів ОДА, головного управління Пенсійного фонду в області.

Учасники зібрання обговорили актуальні питання, пов’язані із соціальним захистом постраждалих від аварії на Чорнобильській АЕС, ознайомилися із законодавчими змінами.

Також вони визначилися, як цьогоріч будуть відзначати День вшанування учасників ліквідації наслідків аварії на Чорнобильській АЕС (14 грудня). Вшанування ліквідаторів трагедії належним чином має відбутися як на обласному рівні, так і в кожній громаді. Облдержадміністрація спільно з громадськими організаціями чорнобильців затвердила відповідний План заходів.

Довідково. Цьогоріч за державною програмою «Соціальний захист громадян, які постраждали внаслідок Чорнобильської катастрофи» чорнобильці, які проживають на Чернігівщині, отримали пільги та компенсації на суму 54,5 мільйона гривень.

Окремі чорнобильці з інвалідністю першої категорії з 1 липня цього року вже отримали підвищені пенсії. Іншим постраждалим перерахунок буде проведено після збільшення прожиткового мінімуму з грудня.

За інформацією Департаменту соціального
захисту населення Чернігівської облдержадміністрації