back

Досвідом впровадження смарт-спеціалізацій ділилися польські колеги

02-12-2019 | 13:00

Наприкінці минулого тижня на базі Агенції регіонального розвитку Чернігівської області відбувся навчальний тренінг з фахівцями Маршалківського уряду Нижньосілезького воєводства Польщі. Мова йшла про впровадження смарт-спеціалізацій на Чернігівщині у контексті розробки Стратегії сталого розвитку до 2027 року.

Польські експерти презентували досвід Нижньої Сілезії з розробки Стратегії смарт-спеціалізацій, а також надали рекомендації щодо застосування даного інструменту у Чернігівській області.

Зі свого боку, фахівці Департаменту розвитку економіки та сільського господарства ОДА розповіли про результати роботи над Стратегією-2027, проєкт якої передбачається винести на розгляд обласної ради вже цього місяця.

Нагадаємо, перспективними напрямами, розвиток яких може посилити рівень конкурентоспроможності регіону, визначено нарощування виробництва якісної сільгоспсировини та її поглибленої переробки, впровадження «зелених» технологій, розвиток інформаційних, інформаційно-комунікаційних технологій та їх застосування у різних сферах життєдіяльності.

Учасники заходу обговорили напрями подальшого двостороннього співробітництва у сфері стратегічного планування та інноваційного розвитку.

Зустріч організована в рамках проєкту «Підвищення конкурентоспроможності українських регіонів та розвиток польсько-українського економічного співробітництва» за підтримки Міністерства фондів і регіональної політики Республіки Польща.

 
За інформацією Департаменту розвитку економіки та
сільського господарства Чернігівської облдержадміністрації