back

Керівники Агенції регіонального розвитку області прозвітували перед засновниками

02-12-2019 | 07:55

У п’ятницю, 29 листопада, відбулось засідання Наглядової Ради Агенції регіонального розвитку Чернігівської області. Захід пройшов під головуванням заступника голови ОДА, голови Наглядової Ради Наталії Романової.

Директор Агенції Сергій Хоботня та його заступниця Анастасія Кучерява представили звіт про напрацювання та досягнення у 2019 році, а також презентували план роботи Агенції на найближчу перспективу.

Директор Агенції доповів членам Наглядової ради про проєкти, до яких долучена установа. Так, українсько-шведський проєкт стосується підготовки кадрів для IT-сфери. Українсько-польський – допомагає зрозуміти, як триває розвиток інновацій у Європі (як діють бізнес-інкубатори, бізнес-акселератори і науково-технологічні парки).

Як повідомив Сергій Хоботня, з Державного фонду регіонального розвитку Агенції виділено 5 мільйонів гривень на ремонт будівлі та приміщень. Це дозволить створити відповідні умови для реалізації проєктів, що сприятимуть підтримці та розвитку бізнесу на Чернігівщині.

Анастасія Кучерява доповіла про напрацювання, розробки та проєкти, які планується впровадити найближчим часом. Є декілька ініціатив: стосовно обробки та виготовлення меблів, поширення інноваційних підходів молочарської спілки, створення експортного порталу області у аграрній та ІТ-сферах тощо.

Учасники засідання акцентували: для подальшої ефективної діяльності Агенції необхідно розробити стратегію розвитку на наступні п'ять років.

Довідково. Агенція регіонального розвитку Чернігівської області створена у 2016 року. Її засновники: обласна державна адміністрація, обласна рада, регіональна торгово-промислова палата, Чернігівський національний технологічний університет, обласне відділення Національного олімпійського комітету України.

За інформацією Чернігівської обласної ради