back

У Ніжинському районі тривають оперативні роботи з ліквідації пошкодження газопроводу

29-11-2019 | 15:13

Учора, 28 листопада, поблизу села Синдаревське Ніжинського району під час проведення польових робіт пошкоджено державний розподільчий міжселищний газопровід високого тиску.

Витоку газу немає. Проте без газопостачання залишилися близько 2300 домогосподарств у 12 населених пунктах Ніжинського району (Крути, Бакланове, Поляна, Талалаївка, Безуглівка, Синдаревське, Курилівка, Пашківка, Переяслівка, Бурківка, Перебудова, Почечино) та в одному – Ніжинської міської ОТГ (село Кунашівка).

На місце події виїхали директор Департаменту з питань цивільного захисту та оборонної роботи Чернігівської ОДА Сергій Болдирев та директор Департаменту житлово-комунального господарства та паливно-енергетичного комплексу Володимир Кривенко. Відбулося оперативне засідання Ніжинської районної комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій.

Працівники Ніжинського відділення ПАТ «Чернігівгаз» наразі усувають пошкодження. Для дотримання безпеки помешкання жителів сіл відключають від газових мереж. Одразу ж після завершення ремонтних робіт і обов’язкової перевірки газопроводу на герметичність почергово запуск газу буде відновлено.

Тож усім відключеним абонентам варто зберігати спокій. Відповідально ставитись до пожежної і особистої безпеки при обігріву своїх домівок пічним опаленням чи електрообігрівачами.

До речі, на сьогодні не припинено освітній процес у школах і дитсадках у зв’язку з дотриманим температурним режимом у приміщеннях. Подальші дії будуть вживатися відповідно до ситуації.

У будівлях сільських рад відкриті пункти обігріву.

Соціальні працівники здійснюють обхід домівок соціально вразливих верств населення. У разі потреби вони можуть отримати відповідну допомогу у Ніжинській центральній районній лікарні. Для дітей із родин, які опинились у складних життєвих обставинах, зарезервовано місця у Ніжинському центрі соціально-психологічної реабілітації дітей. Також є можливість направити дітей на відпочинок до санаторію «Зелений гай».

Телефон гарячої лінії для вирішення проблемних питань: (04631) 7-31-29 (приймальня Ніжинської РДА).

Департамент інформаційної діяльності та комунікацій
з громадськістю Чернігівської облдержадміністрації