back

Відбулось третє засідання Громадської ради при ОДА

27-11-2019 | 17:04

Учора, 26 листопада, під головуванням Ігоря Москаленка відбулось чергове засідання Громадської ради при ОДА. Розглянули ряд питань.

Директор Департаменту фінансів ОДА Валерій Дудко поінформував про фінансовий стан бюджетної сфери області. Акцентував на забезпеченні видатків з оплати праці та енергоносіїв. Як і в попередні роки, питання залишається проблемним через обмеженість обсягів освітньої і медичної субвенцій, а також додаткової дотації з держбюджету. Нині очікується додаткова субвенція на оплату праці освітянам.

При обговоренні зазначалося, що одна з головних причин нестачі фінансування — демографічна ситуація, що склалася в області. Адже кошти з державного бюджету надаються областям у розрахунку на одну особу. Вирішити проблему можна завдяки економічному зростанню, а також врахуванню особливостей Чернігівщини при розрахунку розміру медичної, освітньої та інших видів субвенцій і дотацій.

Два наступні питання стосувалися медичної галузі.

У членів Громадської ради викликає занепокоєння загроза закриття ніжинського відділення Чернігівського обласного медичного центру соціально значущих та небезпечних хвороб. Директор закладу Микола Дейкун запевнив, що таких планів він як керівник не має. Проте місто має також долучитися до фінансування відділення.

Начальник Управління охорони здоров’я ОДА Петро Гармаш поінформував про ситуацію щодо спалаху вірусного гепатиту А в Чернігові та заходи, вжиті для запобігання поширенню інфекційного захворювання.

Голова комітету з питань охорони та використання культурної спадщини Костянтин Ягодовський запропонував Громадській раді звернутися до голови ОДА щодо збереження в первісному автентичному зовнішньому вигляді пам’ятки архітектури місцевого значення — Музею українських старожитностей Тарновського (нині там розміщується Чернігівська обласна бібліотека для юнацтва). Планується замінити старі дерев’яні вікна та двері на сучасні металопластикові.

Громадська рада доєдналась до Угоди про співпрацю між громадськими радами України, якою передбачено обмін інформацією про плани, проєкти, проведення заходів щодо посилення участі громадськості у формуванні та реалізації державної політики

Також були розглянути організаційні питання роботи Громадської ради.

За підсумками засідання будуть підготовлені відповідні листи та звернення.

 

 
 

Департамент інформаційної діяльності та комунікацій
з громадськістю Чернігівської обласної державної адміністрації