back

В області грошову компенсацію на придбання власного житла отримають 54 дитини-сироти

26-11-2019 | 12:44

Цьогоріч для Чернігівської області із державної скарбниці на придбання житла і приміщень для розвитку сімейних форм виховання та забезпечення житлом дітей-сиріт, осіб з їх числа передбачено 25,6 мільйона гривень.

На сьогоднішньому засіданні, що провела заступник голови Чернігівської ОДА Наталія Романова, обласна профільна комісія розглянула стан використання коштів.

За пропозиціями райдержадміністрацій, виконавчих комітетів міських рад, субвенція в розмірі 20,8 мільйона гривень розподілена між місцевими бюджетами на виплату грошової компенсації для придбання житла 54 дітям-сиротам. Кошти надійдуть на спеціальні рахунки в АТ «Ощадбанк». Нині вже перераховано 15,3 мільйона гривень для 41 особи.

Решту коштів перерахують в найкоротші терміни після фінансування у грудні.

Нагадаємо, така державна програма діє третій рік поспіль.

У 2017 році в область надійшло понад 5,7 мільйона гривень державної субвенції. Це дозволило забезпечити соціальним житлом 13 осіб з числа дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування. Для них придбано три помешкання у Чернігові (для 11 осіб), по одному в Сосницькому районі та Козелецькій ОТГ.

Минулого року Чернігівщина отримала 16,4 мільйона. За ці кошти придбали 29 помешкань для 30 осіб вказаної категорії, а також житло для створення 4 дитячих будинків сімейного типу (двох — у Чернігові, по одному — в місті Новгороді-Сіверському та селі Рудка Чернігівського району).

 
Департамент інформаційної діяльності та комунікацій
з громадськістю Чернігівської облдержадміністрації