back

Ваучер – шанс безкоштовно здобути актуальну професію тим, кому за 45

26-11-2019 | 10:42

У службі зайнятості радять громадянам віком старше 45 років отримати ваучер на навчання для здобуття нової професії чи підвищення кваліфікації. Так вони зможуть краще конкурувати на ринку праці. Навчання проводиться за кошти Фонду загальнообов’язкового державного соціального страхування України на випадок безробіття.

Ваучер на навчання надається особам, які мають професійно-технічну або вищу освіту та не менше 15 років страхового стажу, не досягли пенсійного віку. А також особам, звільненим з військової служби (крім військовослужбовців строкової служби), учасникам АТО/ООС та внутрішньо переміщеним особам. Вартість ваучера не може перевищувати десятикратний розмір визначеного законом прожиткового мінімуму для працездатних осіб.

Ця послуга не стосується безробітних, зареєстрованих у службі зайнятості.

Нещодавно послугою скористалися ще двоє чернігівців. Наразі вони освоюють нову професію – монтажник гіпсокартонних конструкцій. До речі, це нова і водночас затребувана професія. Навчаються чоловіки на базі регіонального центру інноваційних будівельних технологій KNAUF при Чернігівському професійному ліцеї залізничного транспорту. Заклад має сучасну матеріально-технічну базу. Заняття проводять висококваліфіковані досвідчені викладачі та майстри виробничого навчання. Навчання триває майже півроку.

За інформацією Чернігівського обласного центру зайнятості