back

У Прилуках відкрито пам’ятник Василю Маслову та меморальну дошку Георгію Гайдаю

15-10-2012 10:06

У м. Прилуки голова обласної державної адміністрації Володимир Хоменко взяв участь у відкритті пам’ятника видатному літературознавцю, педагогу, професору, колишньому директору округового музею Василю Маслову та меморіальної дошки Георгію Гайдаю – краєзнавцю, музейному працівнику і досліднику української минувшини.

Пам’ятник та меморіальна дошка, які увічнюють пам'ять двох видатних постатей, з’явилися за сприяння відомого мецената, почесного громадянина міста Прилуки Юрія Коптєва. Під час відкриття пам’ятника він подякував голові облдержадміністрації Володимиру Хоменку та усій прилуцькій громаді за підтримку та пообіцяв втілення в життя ще багатьох проектів для жителів міста.

Василь Маслов — визначна постать української науки першої половини ХХ століття, автор праць з історії української і російської літератури, фольклору, етнографії, археології. Його дослідження увійшли до золотого вітчизняного наукового фонду, із якого черпають відомості філологи, історики, мистецтвознавці і до сьогодні. Рішенням сесії Прилуцької міської ради від 25 березня 2010р. Прилуцькому краєзнавчому музею було присвоєно ім’я Василя Маслова.

Георгій Гайдай – видатний краєзнавець та громадський діяч, головний хранитель Прилуцького краєзнавчого музею, який все життя присвятив вивченню та популяризації історії Прилуччини.

Меморіальну дошку Георгію Гайдаю відкрили на домі, де він жив.

Прес-служба облдержадміністрації

Останні новини

Анонси








































 

 

 

 

Погода