back

Андрій Прокопенко проінспектував державний кордон

12-11-2019 | 19:08

Сьогодні голова Чернігівської облдержадміністрації Андрій Прокопенко спільно з начальником Управління Служби безпеки України в області Юрієм Гончаровим, очільником Чернігівського прикордонного загону полковником Сергієм Тиркаловим, начальником відділу прикордонної служби «Гірськ» Василем Бойком і керівником Департаменту з питань цивільного захисту та оборонної роботи ОДА Сергієм Болдирєвим провели рейд у зоні відповідальності Чернігівського прикордонного загону Північного регіонального управління.

Разом з військовими Андрій Прокопенко проїхав уздовж державного кордону, побував на місці тимчасового несення служби «Клюси». Там оглянув інженерно-технічне облаштування російсько-українського кордону: протитранспортні рови, огородження, приховані спостережні пости та вежі. Після цього зустрівся з особовим складом відділу прикордонної служби «Гірськ», що в Сновському районі.

Також Андрій Прокопенко побував на  контрольному пості «Хрести» та прикордонному пункті пропуску «Сеньківка» Городнянського району. Тут голова ОДА ознайомився з матеріальною базою загону, технічними можливостями його діяльності. 

Спілкуючись з військовими, Андрій Прокопенко зазначив, що забезпечення обороноздатності області, в тому числі охорони державного кордону, комплектування та розвитку ДПСУ мають увійти до числа першочергових завдань. Голова ОДА наголосив: «Прикордонна служба – це обличчя держави. Ви першими зустрічаєте гостей і, на жаль, ворогів. І ті, й інші мають розуміти, що цей форпост непохитний».

Довідково: 
Чернігівський прикордонний загін Північного регіонального управління охороняє ділянку державного кордону з Російською Федерацією та Республікою Білорусь протяжністю 459 км: в межах Новгород-Сіверського, Семенівського, Корюківського, Сновського, Городнянського, Ріпкинського та Чернігівського районів області. При цьому протяжність ділянок з Російською Федерацією складає 224 км.

Департамент інформаційної діяльності та
комунікацій з громадськістю Чернігівської облдержадміністрації