back

У Бобровиці припинено незаконну трансляцію 26 російських телеканалів

12-11-2019 | 08:59

До представника Національної ради України з питань телебачення і радіомовлення у Чернігівській області Ірини Сенченко 7 листопада  надійшла інформація, що в одному із закладів відпочинку міста Бобровиця транслюються телеканали, щодо яких в Україні діють законодавчі обмеження. У співпраці з фахівцями обласного управління СБУ це правопорушення було припинено.

Щоби перевірити отриману інформацію, представник регулятора разом зі спеціалістами СБУ області одразу виїхали на місце і зафіксували, що в місцевій кав’ярні «Well caffe» транслювалося 26 російських програм.  А саме: «НТВ», «Рен ТВ», «Петербург 5», «Russia Today TV», «Первый канал. Всемирная сеть», «РТР-Планета», «НТВ Мир», «Россия 24», «РосБизнесКонсалтинг-ТВ», «МИР 24», «Сарафан», «Осеаn-TV», «RTG TV», «ТБН», «Дождь» та інші. Відповідно до рішень Національної ради всі ці канали не відповідають нормам Європейської конвенції про транскордонне телебачення та вітчизняному законодавству, отже, вони обмежені для розповсюдження на території України.

Спеціалістами СБУ області була проведена роз’яснювальна бесіда з керівництвом закладу про відповідальність за статтею 436 Кримінального кодексу України («Пропаганда війни»): «Публічні заклики до агресивної війни або до розв’язання воєнного конфлікту, а також виготовлення матеріалів із закликами до вчинення таких дій з метою їх розповсюдження або розповсюдження таких  матеріалів – караються виправними роботами на строк до двох років або арештом на строк до шести місяців, або позбавлення волі на строк до трьох років».

Ірина Сенченко своєю чергою наголосила на необхідності дотримання Закону України «Про телебачення і радіомовлення». Відтак у цьому громадському закладі показ цих програм було припинено.

За інформацією пресслужби Національної ради України з питань телебачення і радіомовлення