back

Чернігівщина долучилася до написання Всеукраїнського радіодиктанту національної єдності

08-11-2019 | 14:30

Сьогодні, у переддень вшанування пам’яті Нестора Літописця (Дня української писемності та мови), всі охочі могли перевірити знання правил українського правопису, написавши радіодиктант національної єдності.

До масштабного спецпроєкту долучилась і Чернігівщина. Акцію підтримали у закладах освіти області. Крім того, бажаючі перевірити свої знання — студенти, освітяни та інші шанувальники рідного слова зібралися у читальній залі обласної універсальної наукової бібліотеки імені В. Г. Короленка. Писав диктант і голова Чернігівської ОДА Андрій Прокопенко.

Текст звучав на хвилях Українського радіо. Читав його відомий мовознавець, автор підручників і посібників з української мови та літератури Олександр Авраменко.

Перед трансляцією Олександр Авраменко попередив, що в тексті буде кілька слів, які необхідно писати за правилами нової редакції українського правопису. А також дав поради щодо написання диктанту, зокрема не зупинятись надовго та орієнтуватись на паузи.

Готуючи текст для радіодиктанту, Олександр Авраменко акцентував на важливості живого спілкування. Сам текст уже оприлюднений на сайті Українського радіо. Тож кожен учасник може перевірити свою роботу на помилки.

Департамент інформаційної діяльності та
комунікацій з громадськістю Чернігівської облдержадміністрації