back

На Чернігівщині відкрили пам’ятний знак на честь Героя України Олега Міхнюка

29-10-2019 | 11:00

У День відзначення 75-річчя вигнання нацистів з України, 28 жовтня, в селі Мала Дівиця, що на Прилуччині, урочисто відкрили пам’ятний знак на честь Героя України Олега Міхнюка. Почесну місію виконали його діти – Євген, Олег та Ганна.

Присутні представники органів влади, військові, родичі, бойові побратими та друзі бійця, громадськість вшановували пам’ять загиблого Героя-земляка хвилиною мовчання та поклали квіти до меморіалу.

Освятив пам’ятний знак настоятель Собору Різдва Пресвятої Богородиці Православної Церкви України, протоієрей Віталій Юрочко та військовий капелан, бойовий побратим Олега Міхнюка – отець Георгій.

Згодом учасники заходу відвідали Малодівицьку загальноосвітню школу, в якій вчився боєць, та поклали квіти до меморіальної дошки з його іменем.

Встановлення пам’ятного знаку було організоване за ініціативи громадської організації «Асоціація «Афганці» Чорнобиля», спілки громади села Мала Дівиця та за сприяння Генерального штабу Збройних Сил України.

Герой України Олег Міхнюк – активіст Революції Гідності, учасник АТО, загинув при виконанні військового обов’язку під час бойових дій на сході України поблизу містечка Новосвітлівка, що на трасі Краснодон – Луганськ. Він був військовим і громадським діячем, ветераном війни в Афганістані, заступником голови Української Спілки ветеранів Афганістану. Нагороджений двома орденами Червоної Зірки та медаллю «За відвагу».

Герої не вмирають!

Слава Героям!

За інформацією пресцентру
оперативного командування «Північ»
та Прилуцької райдержадміністрації