back

Скільки доріг місцевого значення цьогоріч відремонтовано в області

29-10-2019 | 10:01

На Чернігівщині продовжують ремонтувати автодороги. Як повідомили в Управлінні капітального будівництва ОДА, наразі здійснено поточний середній ремонт доріг загального користування місцевого значення протяжністю понад 41,5 кілометра. На це витрачено 166,9 мільйона гривень з державного бюджету.

Також відремонтували 89 тисяч квадратних метрів доріг у населених пунктах області. Витрати з державного бюджету – 45,8 мільйона гривень, з місцевих – 347 тисяч.

Капітальним ремонтом охоплено 20,8 тисячі квадратних метрів вулиць і доріг комунальної власності. На це спрямовано 15,7 мільйона державних коштів.

Окрім того, у місті Семенівка за 2,2 мільйона гривень з держбюджету побудували ділянку нової дороги площею 3 тисячі квадратних метрів.

Також тривають роботи з ліквідації ямковості та інших деформацій на покритті доріг загального користування місцевого значення. Площа робіт – 192 тисячі квадратних метрів. Розрахунки з держбюджету – 110 мільйонів гривень, з місцевих бюджетів – 300 тисяч гривень.

Зауважимо, що частина робіт виконана пневмо-струменевим методом ремонту дорожнього покриття. Ця технологія зарекомендувала себе як найбільш продуктивна для оперативної ліквідації ямковості доріг. Її перевагою є те, що всі технологічні операції виконує одна машина, оснащена пневмо-гідравлічною гарматою. За рахунок особливостей її конфігурації відбувається прискорення руху суміші, в результаті чого вона щільно заповнює весь об'єм ями, лунки, тріщини, просадки в асфальтобетонному покритті.

Департамент інформаційної діяльності та комунікацій
з громадськістю Чернігівської облдержадміністрації