back

На Чернігівщині з 1 листопада діятиме заборона на вилов риби на зимувальних ямах

28-10-2019 | 11:40

Для створення сприятливих умов зимівлі водних біоресурсів, їх охорони, відтворення та раціонального використання з 1 листопада цього року до початку весняно-літньої заборони забороняється будь-який вилов водних біоресурсів на зимувальних ямах. Відповідний наказ підписано в Управлінні Державного агентства рибного господарства у Чернігівській області.

Чернігівський рибоохоронний патруль на водоймах області визначив 35 основних місць зимівлі риб (зимувальні ями). Їх можна знайти на інтерактивній карті.

За порушення заборони передбачена адміністративна відповідальність у вигляді штрафу від 34 до 170 гривень. За добування водних біоресурсів із застосуванням заборонених знарядь лову – штраф у розмірі від 340 до 680 гривень із конфіскацією знарядь і засобів вчинення правопорушення, які є приватною власністю порушника, та незаконно добутих біоресурсів.

Чернігівський рибоохоронний патруль закликає всіх громадян дотримуватись встановленої заборони та норм чинного законодавства. У разі виявлення порушень прохання оперативно повідомляти на номери «гарячої лінії» патруля: (099)1121344, (0462)937557 (цілодобово).

За інформацією Управління Державного агентства
рибного господарства у Чернігівській області