back

В ОДА обговорили стан заборгованості із заробітної плати

23-10-2019 | 12:40

Про те, як позбутися боргів або хоча б мінімізувати їх, говорили на черговому засіданні комісії з питань погашення заборгованості із заробітної плати, яке провела виконуюча обов’язки голови Чернігівської облдержадміністрації Наталія Романова.

За інформацією Департаменту соціального захисту населення ОДА, заборгованість із заробітної плати в області перевищує 12 мільйонів гривень. Основна частка боргу – 8,1 мільйона гривень – припадає на промислові підприємства та становить 65,5% від загального боргу. Найбільше заборгували: ПАТ «Чернігівський завод радіоприладів» (3,5 мільйона гривень), ТОВ «Роллінг Геймз» (1,6 мільйона), ДП «Ніжинський ремонтний завод інженерного озброєння» (3,2 мільйона), ДП «Чернігівторф» та ДП «Чернігівнафтогазгеологія» (по 0,7 мільйона), ПрАТ «Камвольно-суконна компанія «Чексіл» (0,6 мільйона гривень).

Нещодавно виявлено нові підприємства-боржники – Чернігівський відділ комплексного проектування Українського державного інституту з проектування об’єктів дорожнього господарства «Укрдіпродор» (24,9 тисячі гривень) та комунальний заклад «Коропська центральна районна лікарня» Коропської районної ради (664,4 тисячі гривень).

– Своєчасна виплата заробітної плати працівникам та погашення заборгованості – одне з першочергових завдань. Кожен на своїй ділянці роботи має докласти максимум зусиль, щоб люди вчасно отримували зароблене, – наголосила Наталія Романова.

Варто зазначити, що боргів із виплати заробітної плати не мають підприємства 19 районів області. 90,7% боргу сконцентровано у містах обласного підпорядкування (Чернігів, Ніжин та Прилуки).

На засіданні комісії було відзначено й позитивні моменти. За даними щотижневого моніторингу, станом на 21 жовтня сума боргу скоротилася на 1,3 мільйона гривень. Зокрема, комунальне підприємство «Прилукижитлобуд» повністю погасило заборгованість, ще три суб’єкти господарювання частково зменшили заборговану заробітну плату.

У ході засідання також розглянули питання заборгованості на окремих підприємствах та стан виплати заробітної плати працівникам бюджетної сфери. Члени комісії напрацювали рекомендації для установ та підприємств-боржників. Вирішили продовжити щотижнево моніторити ситуацію.

Департамент інформаційної діяльності та
комунікацій з громадськістю Чернігівської облдержадміністрації.