back

У Менській ОТГ будують сонячну електростанцію

23-10-2019 | 11:02

Біля міста Мена розпочато будівництво сонячної електростанції. Наразі тут встановлююють кріплення для панелей.

Усього на 18 гектарах території буде встановлено понад 30 тисяч сонячних панелей. До будівельних робіт залучать 150 осіб, з яких 100 – місцеві жителі.

Електростанцію будує підприємство «САНВІН 28» у рамках проєкту «+KNESS».

Номінальна потужність сонячних батарей – до 9 МВт. Це трохи більше половини всієї електроенергії, яку споживає район. У планах – завершити роботи до кінця осені. Менська ОТГ матиме своє джерело альтернативної енергії. Ми рухаємось в бік розвитку, – прокоментував голова громади Геннадій Примаков.

Як повідомили в Департаменті житлово-комунального господарства та паливно-енергетичного комплексу Чернігівської ОДА, для підвищення рівня енергоефективності в області вживаються заходи щодо збільшення обсягів виробництва електричної енергії з відновлюваних джерел. Так, з початку цього року введено в експлуатацію 2,5 МВт потужностей, у тому числі за рахунок встановлення сонячних панелей об’єктами приватної власності та домогосподарствами.

Загалом на Чернігівщині 159 таких об’єктів потужністю майже 4 МВт. Серед найбільших: у селі Малинівка Чернігівського району – ТОВ «НІККОМ-СОЛАР» (введено в експлуатацію промислову сонячну установку потужністю 0,6 МВт), у місті Прилуки – ТОВ «СОНЯЧНА ГЕНЕРАЦІЯ» (запущено дві черги потужностей (122 кВт та 300 кВт) на відновлювальній сонячній енергії).

Загальний обсяг електричної енергії, вироблений цими об’єктами з відновлювальних джерел за 9 місяців цього року – понад 2 мільйони кВт/год. Це у 3 рази більше, ніж за аналогічний період минулого року.

За інформацією Менської ОТГ
Департаментів економічного розвитку,
житлово-комунального господарства
та паливно-енергетичного комплексу
Чернігівської облдержадміністрації