back

Освітян Чернігівщини нагороджено обласними преміями імені Софії Русової та імені Георгія Вороного

04-10-2012 13:04

Щороку в першу неділю жовтня у нашій країні відзначається День працівників освіти. 4 жовтня голова обласної державної адміністрації Володимир Хоменко та голова обласної ради Анатолій Мельник зустрілися з представниками освітянської галузі області з нагоди професійного свята, а також для вшанування лауреатів обласних премій імені Софії Русової та імені Георгія Вороного.

«Важко переоцінити роль педагога в розвитку сучасного суспільства. Адже вашими зусиллями і щоденною кропіткою працею формується успішне майбутнє Української держави.

Як зазначив Президент України Віктор Янукович: «Ми пов'язуємо освіту з майбутнім нашої країни. Ми бачимо, що тільки інтелектуальна, культурна міць наших людей, молодого покоління здатна побудувати сильну, незалежну державу». Значення роботи педагога з кожним роком зростає, оскільки саме завдяки вашому сумлінню і професійності наші діти виростають грамотними, освіченими, гармонійно розвинутими особистостями.

Тому серед пріоритетів державної політики – утвердження в суспільстві статусу вчителя як гаранта зміцнення інтелектуального і духовного потенціалу нації», - наголосив Володимир Хоменко, відкриваючи зустріч з освітянами.

Він підкреслив: працюючи над виконанням завдань, визначених Главою держави щодо реформування освітньої галузі, обласна держадміністрація першочергову увагу приділяє забезпеченню якості і доступності освітніх послуг.

Спільними зусиллями педагогів та місцевих органів влади зроблено значний поступ у розширенні мережі дошкільної освіти. За півтора року дії обласної програми розвитку дошкільної освіти відкрито 37 дитячих садків, внаслідок чого майже на 2 тисячі дітей більше отримують дошкільну освіту.

В ході реалізації проекту створення шкільних освітніх округів суттєві кроки зроблено в напрямку налагодження регулярного підвезення дітей до опорних шкіл. Тільки цього року школи області отримали до 1 вересня 40 нових шкільних автобусів.

Для обдарованих дітей відкрито обласний позашкільний заклад «Чернігівська мала академія наук учнівської молоді». Створено умови для відпочинку і оздоровлення в обласному дитячому таборі «Юний турист» у Количівці.

Значні кошти спрямовуються на будівництво нових, реконструкцію та оновлення діючих шкільних приміщень. На 2012-2013 навчальний рік в області заплановано введення в експлуатацію семи загальноосвітніх навчальних закладів.

Вже відкрив свої двері Седнівський навчально-виховний комплекс у Чернігівському районі, готується до відкриття нова школа у селі Нова Басань Бобровицького району.

Завдяки турботі керівництва держави, спільним діям облдержадміністрації та депутатського корпусу, значно покращився рівень комп'ютерного забезпечення шкіл області. За два роки реалізації відповідної обласної програми практично всі опорні школи забезпечено сучасною мультимедійною технікою.

«Серйозні здобутки обдарованих дітей Чернігівщини у всеукраїнських та міжнародних інтелектуальних змаганнях, якісна підготовка випускників професійно-технічних училищ і вищих навчальних закладів – яскраве підтвердження тому, що в регіоні працює когорта досвідчених, талановитих, відданих своїй справі педагогів», - зауважив керівник області.

Володимир Хоменко та Анатолій Мельник вручили двадцяти кращим представникам загальноосвітніх, дошкільних, позашкільних та професійно-технічних навчальних закладів обласну премію імені Софії Русової, яка вручається вже шостий рік поспіль за високі досягнення у педагогічній діяльності.

Також запроваджену торік премію імені видатного математика, нашого земляка Георгія Вороного отримали п’ять кращих педагогічних та науково-педагогічних працівників вищих навчальних закладів.

«Маємо всі підстави пишатися вашими досягненнями, тому що ваш вклад у розвиток освіти Чернігово-Сіверського краю – неоціненний», - наголосив Володимир Хоменко.

Для покращення рівня інформатизації навчально-виховного процесу послугують і 48 навчальних комп’ютерних комплексів, сертифікати від яких керівники області вручили начальникам відділів та управлінь освіти.

Вперше за останні роки за кошти державного бюджету нову комп’ютерну техніку отримали школи міст Ніжина, Чернігова, Прилук.

«Сподіваюсь, що сучасне комп’ютерне обладнання допоможе нашим учням досягати високих результатів у навчанні та демонструвати їх на учнівських олімпіадах і конкурсах, показувати високі результати під час проведення зовнішнього незалежного оцінювання», - зазначив голова облдержадміністрації.

Прес-служба облдержадміністрації

Останні новини

Анонси







































 

 

 

 

Погода