back

На гостину до Лизогубів: в області відбулася ХVI «Седнівська осінь»

30-09-2019 | 11:16

Виставки народних умільців, пісні, мінівистави та екскурсії — короткий опис локацій літературно-мистецького свята, на яке завітали у містечко Седнів Чернігівського району музиканти, співаки, письменники, художники, кіномитці з усієї України.

Шістнадцяту «Седнівську осінь» відвідали і виконуюча обов’язки голови Чернігівської ОДА Наталія Романова та перший заступник голови облради Валентин Мельничук.

Традиційно фестиваль відбувся на території садиби Лизогубів, відомих українських меценатів. У самому будинку працювали виставки, присвячені діяльності Пантелеймона Куліша, Левка Лук’яненка та Іллі Шрага.

Учасники свята також ознайомилися із роботами народних умільців (їх можна було і придбати).

Для гостей містечка із майже тисячолітньою історією професійні та аматорські творчі колективи області підготували концертну програму. Завершився фестиваль уже ввечері містичною анімаційною екскурсію «Нічні легенди Седнева».

— Враження неймовірні. Мальовничий Седнів завжди, як магнітом, притягував до себе талановитих постатей української культури. Він і сьогодні об’єднує сучасних митців, не дає згубити у нашій повсякденності кращі національні традиції, — підкреслила Наталія Романова.

 
Департамент інформаційної діяльності та
комунікацій з громадськістю Чернігівської облдержадміністрації