back

На Чернігівщині запрацюють три центри підтримки бізнесу

19-09-2019 | 16:07

На базі центрів надання адміністративних послуг міст Чернігів, Ніжин та селища Козелець впроваджуватиметься пілотний проєкт запуску мережі центрів підтримки підприємництва (ЦПП). Нагадаємо: ініціатива реалізовуватиметься у чотирьох областях за підтримки Офісу розвитку малого і середнього підприємництва при Міністерстві розвитку економіки, торгівлі та сільського господарства України, а також проєкту FORBIZ.

Нині опрацьовується Меморандум про співпрацю щодо реалізації проєкту з утворення ЦПП.

Відповідальні фахівці зазначених місцевих громад наразі проходять навчання з питань розвитку малого та середнього підприємництва, інфраструктури підтримки бізнесу, типового інформаційного пакету послуг ЦПП тощо.

Передбачається, що в ЦПП надаватимуть безкоштовні інформаційні та консультаційні послуги, передовсім, для мікро - та малого бізнесу, а також осіб, які планують започаткувати власну справу.

Реалізація такого проєкту сприятиме формуванню на Чернігівщині екосистеми розвитку бізнесу, спрощенню доступу МСП до інформаційно-консультаційної підтримки, стимулюватиме налагодження діалогу між бізнесом та владою.

За інформацією Департаменту економічного розвитку
Чернігівської облдержадміністрації