back

Профільний департамент ОДА перевіряє, як впроваджуються проєкти за кошти ДФРР

18-09-2019 | 12:12

На Чернігівщині триває реалізація інфраструктурних проєктів, серед яких – реконструкція будівлі променевої терапії (радіології) Чернігівського медичного центру сучасної онкології.

Днями керівники Департаменту економічного розвитку облдержадміністрації ознайомилися з ходом робіт на цьому об’єкті.

У рамках проєкту передбачається здійснити заміну системи вентиляції та кондиціонування, реконструкцію тепловузла, провести теплореноваційні заходи (утеплення стін, заміну вікон та дверей), частково перепланувати приміщення для додаткових кімнат, палат підвищеної комфортності та забезпечення необхідних умов праці для медичного та молодшого медичного персоналу.

З державного фонду регіонального розвитку у 2019 році на це передбачено 13 мільйонів гривень. Наразі роботи вже виконані на 1,7 мільйона гривень.

Реконструкцію даху здійснили ще у 2016 році.

Нагадаємо, у 2017-2018 роках в онкодиспансері (тепер – медичний центр сучасної онкології) побудували новий радіологічний корпус та придбали сучасне обладнання (медичний лінійний прискорювач та томограф) для лікування онкозахворювань. На це було спрямовано понад 103 мільйони гривень державних та місцевих коштів.

Лінійний прискорювач «ElektaInfinity» на сьогодні повноцінно функціонує та є одним із найкращих в Україні. Також тут працює сучасний томограф Philips, орієнтований для діагностики саме онкохворих.

Довідково. Щорічно у спеціалізованому обласному закладі променеву терапію отримують понад 2500 хворих, з них 1900 – дистанційне гамма-терапевтичне лікування. Загалом із застосуванням променевої терапії лікуються до 60% усіх пацієнтів зі злоякісними новоутвореннями.

За інформацією Департаменту економічного
розвитку Чернігівської облдержадміністрації