back

В обласному центрі відзначили 155-річчя від дня народження Михайла Коцюбинського

17-09-2019 | 14:33

Сьогодні, 17 вересня, виповнюється 155 років від дня народження видатного українського письменника, громадського діяча Михайла Коцюбинського.

Традиційно цього пам’ятного дня на Болдиній горі біля місця поховання знаного майстра художнього слова та його дружини Віри Коцюбинської зібралися представники влади, громадськість та учнівська молодь. До заходу долучилися керівник апарату Чернігівської облдержадміністрації Ірина Соломаха та перший заступник голови обласної ради Валентин Мельничук.

Розпочалося дійство покладанням квітів до могили письменника та його дружини.

Діяльність письменника має неоціненне значення для української культури. Своїм оригінальним творчим доробком він підніс українську мову та літературу на значно вищий щабель. Ми маємо гідно берегти скарби вірного сина України, – зазначила Ірина Соломаха.

У виконанні капели бандуристів імені Остапа Вересая та Чернігівського академічного народного хору обласного філармонійного центру фестивалів та концертних програм прозвучали улюблені пісні Михайла Коцюбинського.

Спадщина Михайла Коцюбинського – видатне явище в історії української культури. Твори славетного майстра перекладені багатьма мовами.

За останні 15 років життя, які він провів у Чернігові, митець створив свої найкращі твори, успішно очолював місцеве товариство «Просвіта» та організовував лекції, вечори, присвячені Тарасу Шевченку та Івану Франку, концерти класичної музики за участю Миколи Лисенка.

Департамент інформаційної діяльності
та комунікацій з громадськістю Чернігівської облдержадміністрації