back

Що нового у громадах: короткий дайджест

10-09-2019 | 16:38

У Новобасанській ОТГ після реконструкції в новому приміщенні запрацював дошкільний навчальний заклад «Зернятко». Дитсадок має свою твердопаливну котельню, новий дах, енергозберігаючі вікна, новеньке обладнання, меблі та всі необхідні комфортні умови для виховання та навчання дітей.

У Корюківській ОТГ будують міні-футбольне поле зі штучним покриттям. Проєкт реалізується на базі Корюківської ЗОШ №4. Вартість майданчика – майже 1,5 мільйона гривень. Новий спортивний об’єкт буде призначений для ігор у міні-футбол та проведення уроків фізкультури. Це четвертий подібний проєкт, що реалізують у громаді. Два розміщені на території опорної школи, один – на базі гімназії. У ЗОШ №4 також функціонує майданчик з поліуретановим покриттям з багатоцільовим функціоналом.

Для обслуговування та благоустрою Новгород-Сіверської ОТГ та населених пунктів Горбівського старостинського округу за рахунок коштів державної субвенції на розвиток інфраструктури громади придбано новий трактор «Беларусь – 892».

Благоустроєм території активно займаються у Варвинській ОТГ. У селищах Калиновиці, Леляках і Воскресенському нещодавно вперше запустили реконструйовані електролінії. Відтепер для жителів населених пунктів щовечора автоматично вмикається вуличне освітлення, а його інтенсивність регулююється з настанням сутінків.

Будівництво та ремонтні роботи проходять у селі Чорнотичі (Сосницька ОТГ).

Продовжується будівництво амбулаторії загальної практики сімейної медицини. До кінця місяця мають завершити покрівлю та змонтувати віконні та дверні блоки. Вартість проєкту складає майже 5,5 мільйона гривень. Амбулаторія на двох лікарів обслуговуватиме 5 сіл – Чорнотичі, Киріївку, Кудрівку, Козляничі та Рудню.

А у Чорнотицькій загальноосвітній школі зводиться тепла вбиральня для учнів та персоналу. Також у всіх приміщеннях навчального закладу повністю замінено на яскраве енергоефективне LED освітлення. У майбутньому тут хочуть провести реконструкцію котельні, замінивши старі твердопаливні котли на сучасні енергоефективні.

Незабаром у цьому населеному пункті розпочнеться монтаж ліній вуличного освітлення.

За матеріалами ОТГ