back

Інформація щодо реквізитів нових відкритих рахунків для зарахування надходжень до бюджетів відповідно до стандарту IBAN

30-08-2019 | 16:52

Головне управління Державної казначейської служби України у Чернігівській області повідомляє, що з 5 серпня цього року набрала чинності постанова Правління Національного банку України від 28 грудня 2018 року № 162 «Про запровадження міжнародного номера банківського рахунку (IBAN) в Україні».

Згідно до вищезазначеної постанови номер банківського рахунку буде формуватись за стандартом IBAN та складатиме 29 літерно-цифрових символів, а саме:

код країни

+

контрольний розряд

+

код банку

+

рахунок клієнта

UA

+

nn

+

nnnnnn

+

сccccccccccccccccc

 

Код країни: 2-значний, відображається великими літерами (UA), визначає код країни, у якій функціонує фінансова установа, що обслуговує IBAN.

Контрольний розряд: 2 цифри, розраховані відповідно до алгоритму розрахунку контрольного розряду.

Код банку — це шестизначний цифровий код фінансової установи, що обслуговує рахунок клієнта.

Рахунок клієнта складається з 19 символів. Якщо номер рахунку має менше ніж 19 символів, до нього додається відповідна кількість нулів, що проставляються перед номером рахунку.

Звертаємо увагу, що з 1 до 31 жовтня цього року діє перехідний період, а з 1 листопада рахунки вводяться в дію у постійному режимі.

Додаткова інформація розміщена на вебсторінці Головного управління Державної казначейської служби України у Чернігівській області  за посиланням.

Головне управління Державної казначейської служби України
 у Чернігівській області