back

Стратегія області – 2027: тривають засідання тематичних робочих груп

28-08-2019 | 10:30

У Чернігівській облдержадміністрації вчора, 27 серпня, відбулась стратегічна сесія із визначення основних напрямів розвитку культури і туризму.

До заходу долучилися представники Міністерства культури України: генеральний директор Директорату стратегічного планування та європейської інтеграції Ярослав Петраков та державний експерт експертної групи аналізу політики цього ж Директорату Леся Гимбель.

Ярослав Петраков окреслив основні державні пріоритети у зазначених галузях та наголосив, що при напрацюванні потенційно можливих сфер реалізації проєктів, очікуваних результатів та індикаторів необхідно опиратися на положення Цілей Сталого Розвитку до 2030 року.

У процесі обговорення члени робочої групи висловили пропозиції щодо обов’язкового врахування у проєкті регіональної Стратегії завдань з розвитку сфери культури і мистецтв та ефективного використання унікальної історико-культурної спадщини Чернігівщини. Акцент також на створенні умов для культурного розвитку і творчого самовираження громадян, у тому числі дітей, молоді, осіб з особливими потребами, а також необхідності розвитку креативних індустрій та створення культурного продукту тощо.

Також присутні обговорили основні завдання з розвитку туризму та рекреації, вирішили додатково опрацювати та доповнити комплекс заходів із досягнення цілей.

За інформацією Департаменту економічного
розвитку Чернігівської облдержадміністрації