back

У Чернігові відзначили День Державного Прапора

23-08-2019 | 14:15

П’ятнадцять років тому на знак глибокої поваги українців до одного з основних символів держави був підписаний Указ Президента про встановлення Дня Державного Прапора України.

Сьогодні, 23 серпня, урочистості з цієї нагоди відбулися по всій Україні. Зокрема, у Чернігові святиню українського народу вшанували представники органів влади, громадськості, військові. Державний Прапор України урочисто замайорів на території Чернігівського національного технологічного університету.

Почесну місію підняття синьо-жовтого стягу разом з військовослужбовцями Чернігівського гарнізону виконали Іван Володько, Євген Пономаренко, Андрій Іщенко та Анастасія Двойжон – діти героїв, загиблих під час проведення антитерористичної операції та операції об’єднаних сил.

До учасників зібрання звернулася виконуюча обов’язки голови Чернігівської облдержадміністрації Наталія Романова: «Синьо-жовте знамено для усіх нас — не просто формальний атрибут держави. Це символ свободи і незалежності, єдності і відродження України.

Під цим символом, який став невід’ємною ознакою мужності і патріотизму, багато поколінь українців боролися за свою державу, а сьогодні продовжують боронити її від агресора. Наші захисники на сході України докладають неймовірних зусиль, щоб повернути державні прапори в усі без винятку міста і села. Навіть ціною власного життя. Низько схиляємо голови перед їхнім героїзмом.

Ми свято віримо, що Україна буде єдиною, неподільною, суверенною державою, де вільно й у безпеці почувається кожна людина».

Принагідно Наталія Романова та перший заступник голови обласної ради Валентин Мельничук вручили почесні відзнаки.

Указом Президента України почесне звання «Заслужений лікар України» присвоєно Поленкову Сергію Едуардовичу — завідувачеві відділення комунального некомерційного підприємства «Чернігівський медичний центр сучасної онкології».

Почесною грамотою Кабінету Міністрів України нагороджено:

Бардакова Григорія Григоровича — медичного директора комунального некомерційного підприємства «Чернігівський медичний центр сучасної онкології»;

Чабан Тетяну Олексіївну — завідувача клініко-діагностичної лабораторії комунального некомерційного підприємства «Чернігівська обласна лікарня».

Гарною традицією під час урочистостей до Дня Державного Прапора та Дня незалежності стало вручення паспортів громадянина України молодим людям. Перші документи 32 юнакам та дівчатам з усієї області вручила начальник управління Державної міграційної служби України в області Ксенія Лук’янець.

— Сьогоднішня урочиста подія — важливий крок до вашого дорослого життя. Саме ви невдовзі будете розбудовувати і розвивати рідну країну. І від того, наскільки ви будете готові до цього, залежатиме її майбутнє.

Пам’ятайте, що ви – українці і вам є чим пишатися. Будьте гідними дітьми своєї держави. Нехай ніщо не завадить вам втілити у життя найсміливіші плани і задуми, — звернулася до представників молодого покоління Наталія Романова.

Святкового настрою учасникам урочистостей додали виступи солістів обласного філармонійного центру фестивалів та концертних програм, а також духового оркестру.

Департамент інформаційної діяльності
та комунікацій з громадськістю Чернігівської облдержадміністрації