back

В ОДА триває розробка проекту Стратегії-2027

23-08-2019 | 12:29

Учора, 22 серпня, в Чернігівській ОДА відбулося засідання тематичної підгрупи за попередньо визначеним напрямком до стратегічної цілі області «Розвиток людського потенціалу». Засідання провела керівник тематичної підгрупи, директор Департаменту економічного розвитку Олександра Хомик.

Визначились з оперативними цілями, яких в рамках стратегічної цілі заплановано шість:

забезпечення умов для отримання якісної освіти;

створення умов для підтримки та формування здорового населення;

поліпшення надання культурних послуг;

забезпечення соціального захисту та гендерної рівності;

підвищення якості та конкурентоспроможності трудового потенціалу;

посилення спроможності та підвищення ефективності діяльності організацій громадянського суспільства. Покращення доступу громадськості до інформації.

Присутні розглянули пропозиції членів тематичної підгрупи щодо потенційно можливих сфер реалізації проектів, очікуваних результатів та індикаторів у сферах освіти, соціального захисту, розвитку спортивної інфраструктури, конкурентоспроможності трудового потенціалу, громадянського суспільства та покращення доступу громадськості до інформації.

Стратегічні напрямки розвитку сфери культури та туризму будуть опрацьовані 27 серпня за участю представників Директорату стратегічного планування та європейської інтеграції Міністерства культури України.

Дещо згодом на засіданні тематичної підгрупи буде розглянуто оперативну ціль «Створення умов для підтримки та формування здорового населення».

За інформацією Департаменту економічного
розвитку Чернігівської облдержадміністрації