back

У Бахмацькій ЦРЛ відновлено роботу пологового відділення

20-08-2019 | 14:57

Пологове (акушерсько-гінекологічне) відділення Бахмацької центральної районної лікарні у зв’язку із проведенням капітального ремонту не працювало з осені 2018 року. Тепер воно набуло оновленого вигляду: пофарбовані та укріплені стіни, відремонтовано підлогу, комунікації, кімнати для персоналу, пологові зали, інші технічні приміщення.

Крім того, у відділенні з’явилося новітнє обладнання, зокрема, для реанімації новонароджених — реанімаційний стіл, апаратура для підтримки дихання новонароджених та кардіомонітор.

Загалом на ремонт пологового відділення витрачено понад 4 мільйони гривень, спрямованих з Державного фонду регіонального розвитку та місцевого бюджету.

За словами заступника головного лікаря закладу Ірини Волинської, у лікарні створені всі умови для комфортного та якісного перебування породіль та новонароджених. Тож немає нагальної необхідності народжувати в інших районах області, в тому числі й у Чернігові.

Нині у закладі працює чотири лікаря акушера-гінеколога та один неонатолог. Усі медики мають першу-другу кваліфікаційні категорії.

Пологове (акушерсько-гінекологічне) відділення Бахмацької ЦРЛ розраховане на 15 ліжок (8 пологових, 7 ліжок палати патології). Протягом року у відділені приймають 240-290 пологів.

За інформацією пресслужби Управління охорони здоров’я
Чернігівської облдержадміністрації