back

Адмінпослуги стануть ще простішими та доступнішими

20-08-2019 | 12:11

Уряд продовжує роботу з удосконалення нормативно-правового регулювання системи надання адміністративних послуг. Відтак, опублікована постанова Кабінету Міністрів від 14 серпня цього року № 714, що вносить зміни до Примірного положення про центр надання адміністративних послуг та Примірного регламенту центру надання адміністративних послуг. Відповідний проєкт постанови розроблений Мінекономрозвитку спільно з Офісом реформи адмінпослуг (проєкт EDGE).

Мета ініціативи — підвищити якість та доступність адмінпослуг, адже через мережу ЦНАПів, яка нині налічує близько 800 одиниць по всій Україні, щодня отримують послуги 57 тисяч громадян (6% — люди з особливими потребами).

Отже, адмінпослуги стануть ще простішими та доступнішими:

– для жителів ОТГ та віддалених населених пунктів (функціонуватимуть територіальні підрозділи ЦНАП, віддалені робочі місця адміністраторів тощо);

– для осіб з інвалідністю та інших маломобільних груп (обслуговування вдома, безперешкодний доступ до приміщень ЦНАП, місце для колясок, пандуси, поручні, зручне інформування, у т. ч. шрифтом Брайля, обладнані санітарні кімнати тощо);

– для кожного відвідувача (діятимуть платіжні та інформаційні термінали, попередній запис в чергу, зони очікування, телефонні консультації, скриньки та книги відгуків тощо).

За матеріалами сайту «Децентралізація»