back

На Чернігівщині готуються до проведення першого історичного фестивалю

13-08-2019 | 15:48

31 серпня цього року на території парку природи «Беремицьке», що на Козелеччині, вперше відбудеться історичний фестиваль «Спис на Вістрі».

Наразі триває етап підготовки. Оргкомітет фестивалю під керівництвом директора Департаменту культури і туризму, національностей та релігій облдержадміністрації Олександра Левочка зібрався сьогодні, 13 серпня, щоб обговорити програму та узгодити всі організаційні питання.

Так, на учасників заходу очікуватимуть майстер-класи з метання списів, стрільби з лука, групові битви, поєдинки воїнів, історичні ігри та розваги. Окрім того, всі охочі матимуть змогу познайомитися з матеріально-культурною спадщиною Чернігівщини у період Х-ХІ століття.

Аби туристам було комфортно та зручно добиратися до локації, проведено ямковий ремонт доріг у напрямку парку, також встановлять нові сучасні дороговкази.

Подієвий/фестивальний туризм – важливий та перспективний напрямок розвитку туристичної галузі регіону. Тож організатори сподіваються, що на захід завітає велика кількість людей не лише з України, але й з інших країн.

Департамент інформаційної діяльності та комунікацій
з громадськістю Чернігівської облдержадміністрації