back

Від управлінь до сервісних центрів: органи Пенсійного фонду реорганізовані

09-08-2019 | 15:00

Нещодавно 10 об’єднаних територіальних управлінь Пенсійного фонду України, що функціонували на Чернігівщині, шляхом реорганізації приєдналися до головного управління ПФУ в області.

Це ще один важливий крок на шляху створення якісно нової системи пенсійного забезпечення, що передбачає покращення якості обслуговування громадян у даній сфері з наближенням його до європейських стандартів.

Відтепер у головному управлінні працюють 24 сервісні центри: 16 відділів обслуговування громадян (Бахмацький, Бобровицький, Борзнянський, Ічнянський, Козелецький, Коропський, Менський, Ніжинський, Новгород-Сіверський, Носівський, Прилуцький, Ріпкинський, Сосницький, Чернігівські №№ 1, 2, 3) та 8 секторів обслуговування громадян (Варвинський, Городнянський, Корюківський, Куликівський, Семенівський, Сновський, Срібнянський, Талалаївський).

Усі управління, які ліквідувалися як юридичні особи, не ведуть самостійного листування. Тобто листи, письмові звернення та поштову кореспонденцію потрібно надсилати на адресу головного управління Пенсійного фонду України в Чернігівській області: 14005, м. Чернігів, вулиця П’ятницька, 83А.

У підрозділах Фонду продовжуватимуть працювати спеціалісти з обслуговування громадян, призначення, перерахунку та виплати пенсій, платежів до пенсійної системи, контрольно-перевірочної роботи, ведення електронних реєстрів, підтримки, адміністрування і захисту інформаційно-аналітичних систем, юридичної служби тощо. Вони надаватимуть необхідну інформацію відповідно до запитів громадян, страхувальників та застрахованих осіб.

В області збережено діючу мережу місць прийому та обслуговування громадян.

За інформацією головного управління
Пенсійного фонду України в Чернігівській області