back

Чернігівський національний технологічний університет візьме участь у реалізації проєкту за підтримки програми ЄС Еразмус+

08-08-2019 | 16:40

У жовтні 2019 року та січні 2020-го українські дослідники почнуть втілювати нові проєкти, що перемогли за напрямом «Розвиток потенціалу вищої освіти» програми Європейського Союзу Еразмус+.

За участі України відібрано 8 проєктів, бюджет яких перевищує 7 мільйонів євро.

Серед переможців — проєкт Development of practically-oriented student-centred education in the field of modelling of Cyber-Physical Systems (609557-EPP-1-2019-1-LV-EPPKA2-CBHE-JP): Чернігівський національний технологічний університет, Харківський національний автомобільно-дорожній університет, Криворізький національний університет.

Загалом проєкти зосереджені на модернізації освітніх програм у сфері кіберфізичних систем та ерготерапії. Частина робіт також стосується підвищення якості вивчення іноземних мов вчителями та покращення співпраці вишів з економічними та соціальними партнерами.

Планується, що проєкти реалізовуватимуть 51 українська організація, в тому числі 38 закладів вищої освіти, 2 науково-дослідні інститути, 4 приватних та 2 державних підприємства, 4 громадські організації, Міністерство освіти і науки України.

До роботи, зокрема, залучені 3 переміщені виші: Донецький національний технічний університет, Донецький державний університет управління та Горлівський інститут іноземних мов.

У проєктах за участі України також працюватимуть 52 партнери з 21 країни світу: 36 організацій з 17 країн-членів програми Еразмус+ (Австрія, Бельгія, Фінляндія, Кіпр, Естонія, Франція, Німеччина, Ірландія, Італія, Латвія, Литва, Угорщина, Польща, Португалія, Іспанія, Швеція та Великобританія) та 16 організацій з 4 країн-партнерів (Азербайджан, Грузія, Білорусь та Молдова).

Усього в межах конкурсу відібрано 163 проєкти.

Довідково. Напрям «Розвиток потенціалу вищої освіти (КА2: CBHE)» — окремий компонент програми Еразмус+. Він спрямований на обмін досвідом та кращими практиками між партнерами з різних країн світу. Така співпраця має підтримувати реформи у сфері підвищення якості вищої освіти, зближення і зрозумілості систем вищої освіти в усьому світі.

У межах чотирьох конкурсів, які відбулися у 2015-2018 роках за згаданим напрямом програми, від України було подано 464 конкурсні пропозиції. З них 30 проєктів за участі 90 інституцій-партнерів підтримані. Загальна сума гранту для них — більше 15 мільйонів євро.

За інформацією Міністерства освіти і науки України