back

«Спілка жінок Чернігівщини» та представниці ОТГ дискутували про залучення жінок до прийняття рішень

07-08-2019 | 12:26

Днями громадська організація «Спілка жінок Чернігівщини» у партнерстві з Центром розвитку місцевого самоврядування провели дискусійну панель на тему «Механізми залучення жінок до процесу прийняття рішень в ОТГ». Учасниці заходу – 20 представниць громад області.

Захід відбувся в рамках реалізації проєкту «Розширення можливостей жінок в прийнятті рішень – успішна децентралізація влади». Нагадаємо, він реалізується на виконання Програми сприяння розвитку інститутів громадянського суспільства на 2016-2020 роки «Чернігівська громада» за фінансової підтримки з обласного бюджету.

Представниці ОТГ ділилися власними поглядами та досвідом стосовно механізмів залучення жінок до прийняття рішень в їхніх громадах, впровадження рівності жінок і чоловіків. Усі вони відзначали важливу роль жінок у покращенні життя громад.

Керівник проєкту, експертка з гендерних питань, доцентка Чернігівського національного технологічного університету Світлана Задорожна проаналізувала гендерні підходи під час позачергових виборів до Верховної Ради України.

Голова «Спілки жінок Чернігівщини» Ірина Дорожкіна акцентувала увагу на необхідності підвищення дієвості жіночих об’єднань у громадах та важливості створення нових жіночих організацій/об’єднань.

Мова також йшла про особливості кадрової політики, гендерної складової в органах місцевого самоврядування.

Учасниці дискусії говорили про необхідність залучення жінок до прийняття рішень. При цьому підкреслювалась важливість підвищення їх професіоналізму та рівня знань з важливих питань управління громадою. Активно обговорювалися шляхи та складнощі залучення жінок до управління, основні ініціативи, притаманні жінкам, та роль різних громадських жіночих об’єднань у створенні комфортного й дружнього середовища проживання.

Цікавим для жінок став тренінг щодо публічних виступів і комунікацій, який провів відомий тренер і телеведучий Антон Середа.

За інформацією громадської організації «Спілка жінок України»