back

Використання субвенції для ОТГ на контролі облдержадміністрації

01-08-2019 | 15:27

Як триває освоєння коштів державної субвенції на формування інфраструктури об’єднаних територіальних громад, проаналізували вчора, 31 липня, під час наради під головуванням виконувачки обов’язків голови Чернігівської ОДА Наталії Романової. Захід відбувся в режимі відеозв’язку.

Представники об’єднаних територіальних громад прозвітували про стан реалізації проєктів та орієнтовну дату введення об'єктів у експлуатацію.

Нагадаємо, в першій декаді липня Мінрегіон погодив області 168 інфраструктурних проєктів ОТГ на загальну суму понад 132,7 мільйона гривень.

За ці кошти буде впроваджено 79 проєктів з відновлення систем вуличного освітлення. Також будуть проведені капітальні ремонти 33 будівель бюджетних установ з обов’язковим застосуванням енергоефективних технологій, чотири капітальні ремонти систем водопостачання та водовідведення. Громади реалізовуватимуть 22 проєкти з капітального ремонту проїзної частини автомобільних доріг комунальної власності, 26 – із закупівлі транспортних засобів спеціального призначення та комплектувальних виробів до них для комунальних підприємств. Також придбають 3 шкільні автобуси. Одна ОТГ впроваджуватиме проєкт створення сучасних систем організації управління громадою (комунікаційних мереж, баз даних, систем оповіщення населення).

Наразі на казначейські рахунки надійшло майже 60 мільйонів гривень. Наталія Романова акцентувала увагу керівників ОТГ на якнайшвидшому їх освоєнні:

Враховуючи наявний помісячний розпис коштів, необхідно невідкладно провести тендерні процедури, щоб вчасно освоїти субвенцію. Ми всі розуміємо, що впровадження інфраструктурних проєктів – це реальна можливість покращити якість життя у громадах. Тож треба в повній мірі скористатися цим.

За інформацією Департаменту економічного
розвитку Чернігівської облдержадміністрації